is de max
quote

Het 'kasteelke' is gelegen in de Zwalmvallei, het dal van het riviertje de Zwalm. Dit riviertje dat het domein begrenst, overbrugt over een afstand van amper 19 km een hoogteverschil van 60 m.

De schrijver Omer Wattez gaf de naam 'de Vlaamse Ardennen' aan de streek vanwege het heuvelachtige karakter. De regio is alom bekend bij de wielerfanaten vooral omdat de Ronde van Vlaanderen zich er elk jaar een weg baant over de kronkelende kasseiwegen en lastige beklimmingen.

Sint-Franciscusinternaat

Kasteeldreef 2

9660 Brakel (Sint-Maria-Oudenhove)

GSM : 0478 90 31 90
e-mail : nel.aelgoet@sintfranciscusinstituut.be
web: www.internaat-sfo.be

 

Bereikbaarheid

Het St.-Franciscusinternaat ligt op 2 km van het centrum van Brakel op de verbindingsweg N462 tussen Brakel en Zottegem. Je rijdt de dreef in en slaat voor de kasteelpoort rechts af naar de parking van de school. Via de glazen toegangsdeur kom je in de hall van de school. Voor een bezoek aan het internaat maak je best vooraf een afspraak. We geven je graag inlichtingen en leiden je rond op de school en het internaat.

*Eigen vervoer


Grotere kaart weergeven

 

*Openbaar vervoer
Met de trein vanuit Gent, Brussel, Oudenaarde, Kortrijk, Doornik, Denderleeuw, Geraardsbergen tot het station van Zottegem. Verder met de lijnbus tot de halte voor de school. Met de lijnbus van Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem tot de halte voor de school. Voor het uurrooster van trein en bus gelieve contact op te nemen met De Lijn en NMBS.

 

Financiële aspecten

Het kostgeld bedraagt € 2.470,00 per schooljaar. Hierin zijn alle maaltijden inbegrepen. Voor de activiteiten tijdens de avond en op woensdagnamiddag wordt geen extra bijdrage gevraagd. Bij de inschrijving wordt een waarborg betaald. Het voorschot wordt verrekend met het kostgeld. De meest gangbare betaling van het kostgeld is trimestriëel. Indien de ouders de voorkeur geven aan een maandelijkse afrekening is ook dit perfect mogelijk. Het internaatsgeld is fiscaal aftrekbaar tot de leeftijd van 12 jaar. De beheerder schrijft in dit geval een attest uit. Attesten voor het aanvragen van studiebeurzen en andere tegemoetkomingen kunnen eveneens afgeleverd worden door de beheerder.