is de max
quote

De Zusters kochten het Mexicaans paviljoen van de wereldtentoonstelling op de Heizel in 1958. Het gebouw werd na de Expo'58 afgebroken en op het domein naast het kasteel gereconstrueerd.

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping herbergt 'het paviljoen' nu de trappenhal, de turnzaal en de klassen. Op de tweede verdieping nam het internaat haar intrek.

Internaat in een uniek kader

De school en het internaat zijn gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen meer bepaald in de Zwalmvallei. De gebouwen staan op een prachtig omwald domein van 3,6 ha met arboretum en lindedreef en zijn omgeven door bossen en weilanden.

 

Het park dient als speel- en ontspanningsplaats. De internen maken gretig gebruik van de aangelegde sportterreinen, wandelpaden en graspartijen. Bij bar vriesweer kunnen de leerlingen schaatsen op de dichtgevroren wal. Binnen in de gebouwen bevinden zich twee recreatiezalen, een turnzaal, livings, speellokalen en ruimtes met tv / dvd.

 

De internen brengen viermaal per dag een bezoek aan de eetzaal. Voor het ontbijt, het middagmaal, het vieruurtje en het avondeten kunnen ze zich vlot bedienen aan de selfservice. De kamers van de internen zijn ondergebracht op drie locaties, op de eerste en tweede verdieping.

 

Hieronder vindt u alvast enkele sfeerbeelden van het pitoreske domein waarin de leerlingen dagdagelijks vertoeven.